Keuringen, onderhoud, storingen en reparaties aan scheepsliften

Scheepsliften vervullen een belangrijke functie aan boord van een schip of jacht. Daarom wil je dat ze veilig en naar behoren werken. Om een personenlift veilig en betrouwbaar te laten functioneren is het periodiek onderhoud van groot belang. Het onderhoud en de inspecties worden door een gespecialiseerde servicemonteur uitgevoerd. Wij stoppen niet bij standaard onderhoud en inspecties en kijken vaak verder naar een passende oplossing. Om aan richtlijnen te voldoen dient een lift jaarlijks/ halfjaarlijks gekeurd te worden. Deze keuringen voeren wij volgens de geldige richtlijnen en normen uit.

V-Technology Innovators is een gespecialiseerde partner met brede expertise en kennis voor het onderhoud, reparaties en probleemoplossing aan liften. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat de scheepslift optimaal operationeel blijft. We hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met verschillende types personenliften:

Tractie liften (kabel)

Hydraulische liften

Tandheugelliften (rack and pinion)

Bekende merken scheepsliften

Heb je een scheepslift van het merk Hyundai, Lutz of Alimak/Champion? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We verlenen overal ter wereld service en reparaties aan dit soort liften. Daarnaast voeren we periodieke keuringen voor scheepsliften uit, ook op boorplatforms.

Onze ervaren servicemonteurs

Met 20 jaar ervaring hebben de meeste scheepsliften geen geheimen meer voor ons. Je kunt ons vragen voor regulier onderhoud, storingen en specifieke probleemoplossing.

Regulier onderhoud scheepslift

Standaardonderhoud kan bestaan uit het afstellen en kalibreren van de apparatuur, het vervangen van hoofdkabels, gouverneurskabels, geleidschoenen, etc. Door regulier onderhoud goed te plannen, kun je de meeste storingen en problemen aan scheepsliften voorkomen.

Verhelpen van storingen

Is je scheepslift in storing? Neem dan contact met ons op door te bellen of een mail te sturen. Op basis van de beschrijving van de storing word een passende oplossing bedacht en komt ons serviceteam langs om de scheepslift te repareren.

Daarbij maakt het niet uit of de storing van mechanische of elektrische aard is. We verhelpen alle storingen en repareren zowel nieuwere als oudere scheepsliften.

We lossen elk probleem met je scheepslift op

Wanneer een scheepslift niet naar behoren werkt, dan zal de oorzaak hiervan gevonden moeten worden. Onze servicemonteurs zoeken net zo lang tot ze de oorzaak hebben gevonden. In overleg met de klant wordt vervolgens een vlotte en efficiënte reparatie uitgevoerd.

Volgens de norm

Uiteraard werken wij volgens de gangbare NEN-normen:

NEN-EN 81-1 & NEN-EN 81-2

NEN-EN 81-20 & NEN-EN 81-50

Daarnaast zijn we gecertificeerd voor:

Offshore platforms: certificaten voor Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training (OPITO), Basic Offshore Safety Induction and Emergency Response Training (NOGEPA 0.5A), inclusief HUET plus Emergency Breathing System.

Lloyd ’s Register (LRQA): code for Lifting Appliances in a Marine Environment, January 2003

Voordelen liftonderhoud door V-Technology

veel ervaring met de bekende merken

wereldwijde serviceverlening

periodieke keuring op schepen of boorplatforms

gecertificeerd voor offshore

conform geldende NEN-normen

combineren van tractie liften (kabel) en tandheugelliften (rack & pinion) door één service engineer

Benieuwd naar onze oplossingen?

Bel dan of mail ons voor meer informatie of een kennismaking.

Branches

Branches