Slagroom opspuitlijn

Specials

De ontwikkeling van deze automatische slagroom opspuitlijn is een samenwerking tussen V-Technology Innovators en Venema Corporated. Met dit prototype is het straks mogelijk om perfecte slagroom toefjes op een taart te maken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en is ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

SNN Europese Unie

Deze slagroom opspuitlijn bestaat uit een cobot met ingebouwde veiligheidsmaatregelen voorzien van een aangebouwde spuitkop. Een cobot is een robot die kan samenwerken met mensen in een gemeenschappelijke omgeving. Naast de cobot ontwikkelen we een transportsysteem en een beluchtingsmachine voor de aanvoer van slagroom. Een compacte oplossing is hierbij het uitgangspunt.

Droge deel van de slagroom opspuitlijn

We monteren de cobot op een solide basis die bestaat uit een roestvast stalen frame. Dit draagraam is voorzien van vier stelvoeten en kan daarmee stevig op de grond worden geplaatst. Het frame vormt het uitgangspunt voor de complete opstelling, fixatie en hoofdbesturing. Dit raamwerk betreft het droge deel van de opstelling en kan niet met water worden afgespoten.

De spuitkop, transportband en beluchtingsmachine worden aan deze opstelling gekoppeld. Dit vormt het natte deel van de slagroom opspuitlijn dat na afkoppelen en wegrijden kan worden afgespoeld.

Multifunctionele opspuitlijn

Het resultaat is een multifunctionele machine die met een beperkt aantal aanpassingen en verschillende spuitkoppen geschikt kan worden gemaakt voor andere vloeibare producten zoals jam of gelei.

De spuitkop wordt aan de arm van de cobot geplaatst. Op deze spuitkop worden spuitjes geschroefd. Iedere spuitkop is straks pneumatisch afsluitbaar. Voor reiniging wordt de spuitkop afgekoppeld en gedemonteerd. Met het ontwikkelen van dit innovatieve systeem wordt straks een uitgebreid scala aan eindproducten geproduceerd.

Bijpassend transportsysteem

Daarnaast komt er een transportsysteem bestaande uit een transportband en een kunststof geanodiseerd aluminium frame voorzien van zwenkwielen met rem. Het transportsysteem kan worden gefixeerd en via elektrische en pneumatische snelkoppelingen worden bevestigd aan het frame van de cobot. Motoren en kwetsbare delen kunnen worden afgeschermd met een kap.

Voor de reiniging kan het transportsysteem worden afgespoeld met water. Via een detectiesysteem op basis van een fotocel, treedt het opspuitsysteem in werking.

Het beluchten gaat via een beluchtingsmachine. Deze machine wordt voorzien van een variabele mengsnelheid. Dit realiseren we middels een frequentieaandrijving. De pompcapaciteit van de beluchtingsmachine varieert tussen 20 en 200 l/h. De machine is straks voorzien van roestvast stalen zwenkwielen met rem. Daarnaast krijgt de machine een tank die ook kan worden gebruikt voor reinigen en spoelen.

Op dit moment is de demo in bedrijf, we blijven dit model echter doorontwikkelen en verbeteren.

Benieuwd naar onze oplossingen?

Bel dan of mail ons voor meer informatie of een kennismaking.

v-technology

Meer ontdekken?