Doseermachine oliebollen en meer….

Food

Wat hebben kermissen, festivals, dorpsfeesten en oudjaar met elkaar gemeen? Juist, oliebollen! De oliebol staat voor gezelligheid. Met onze Multi-filler, ofwel ‘doseermachine oliebollen’, maak je lekkere luchtige oliebollen en haal je gemiddeld 10% meer rendement uit je beslag! Onze doseermachine is ook geschikt voor andere bakkersproducten.

Wij ontwikkelden een gepatenteerd systeem dat per doseerkamer één product doseert. Hierdoor krijg je luchtige en smaakvolle oliebollen. Immers, het product wordt na aanzuiging niet meer gesplitst. De trechter is daarnaast voorzien van een coating, waardoor het beslag goed doorloopt. Uit onze testen blijkt dat je door de single aanzuiging en trechter met speciale coating gemiddeld 10% meer producten uit je beslag haalt.

De helft van de productietijd

De reepkoekmachine is ideaal te combineren met een automatische afweegmachine. Op die manier bespaar je flink op arbeidstijd. De reepkoekmachine is gemaakt van rvs en kunststof, uiteraard allebei in foodgrade kwaliteit. De diameter en lengte van de koeken is eenvoudig in te stellen. Met deze reepkoekmachine kan je je productie behoorlijk opschroeven.

Van 1- tot 20-kops

Met een bereik van 40 tot 180 cc per dosering, is onze Multi-filler doseermachine een echte alleskunner. Doordat we verschillende doseerplaatjes ontwikkelden, maak je een grote verscheidenheid aan producten met onze doseermachine. Denk aan: het opspuiten van jam op een gebakje, cakebeslag doseren of bananensoezen spuiten. Het kan allemaal. De doseermachine is leverbaar met diverse spuitmonden: van 1- tot 20-kops. Je behaalt hiermee een productie van 1.200 tot 20.000 doseringen per uur. Elke portie bevat exact de hoeveelheid die jij hebt ingesteld.

Specificaties doseermachine

Je ontvangt de doseermachine met een in hoogte verstelbaar frame, een beslagtrechter, elektronische regeling, luchtbesturing én een modern uitgevoerd bedieningspaneel. Het bedieningscomfort van de doseermachine staat bij ons altijd voorop. Het aantal slagen – en het interval tussen de slagen – lees je eenvoudig af op een overzichtelijk bedieningspaneel. De start- en pauzefunctie kun je (naast de knop op het bedieningspaneel) ook via een voetpedaal of een knop op de spuitmond bedienen. Op een extra display lees je de totale productie af.

Met vast of verstelbaar frame

Wil je een doseermachine mét of zónder verrijdbaar frame? Wil je een handmatige of pneumatisch in hoogte verstelbare machine? Jouw wens is ons uitgangspunt. Bekijk ook onze industriële frituurlijn voor de koppelmogelijkheden.

Contact gelijk aangenaam

Wij bakken dagverse oliebollen in onze kraam en wilden ons proces graag moderniseren. Ook zochten we meer capaciteit. Via internet kwamen we bij V-Technology Innovators uit, het contact was gelijk aangenaam. Ik denk dat wij een van de eersten waren die een oliebollenmachine voor een wagen aanschaften, want het is zeker al twintig jaar geleden.

Samen met Erwin hebben we alles bedacht en nu kunnen we flink op tijd en personeel besparen. Ik denk wel tussen de 50 en 75%. Verder vind ik het heel leuk dat V-Technology nog een echt familiebedrijf is. Daar ben ik toch stiekem wel fan van. Ook vind ik ze heel servicegericht. Als er iets is, dan lost Erwin het meestal direct telefonisch op. Lukt dit niet, dan stappen ze gelijk in de auto.

– Jan Lubbers, Oliebollerie

Voordelen doseermachine

van 1- tot 20-kops spuitmonden

10% meer rendement uit beslag

verwisselbare doseerplaatjes

precieze hoeveelheid per portie

tot 20.000 doseringen per uur

makkelijk in gebruik

Benieuwd naar onze oplossingen?

Bel dan of mail ons voor meer informatie of een kennismaking.

V-Technology Meer ontdekken
v-technology

Meer ontdekken?